Házhoz szállítás: 10000 Ft-ig bruttó 990 Ft, 10000 és 20000 Ft között bruttó 790 Ft !
20 000 Ft-tól ingyenes szállítás!
+3620/581-5904
Házhoz szállítás: 1-5 munkanap, Magyarország teljes területén!
Iratkozzon fel, és nem marad le az akciókról!
Legyen viszonteladónk!

Az eritrit használatának előnyei

A cukor olyan, mint a drog. Elvonási tünetei hasonló kínokat okoznak, mint a kábítószerfüggők számára a több hetes vagy hónapos elvonókúra.

Eritrit jó áron >>

 

 

 

 

 

A Föld lakosságának egyre nagyobb aránya mondható túlsúlyosnak vagy elhízottnak. A zsírszövetek gyarapodásáért felelős egyszerű szénhidrátok sajnos könnyen függőséget okozhatnak, és – bár tudatában vagyunk rossz cselekedetünknek – nagyon nehezen tudunk róluk leszokni.

Mi az eritrit

Természetes édesítőszereket bemutató sorozatunk most következő epizódja az eritrit használatának előnyeit járja körül.

Az eritrit egy száz százalékban természetes, növényi eredetű édesítőszer. A természetben megtalálható például a szőlőben, dinnyében, körtében, de alkotóeleme egyes gombaféléknek is. Létrejön az emésztőrendszerben is, melyet baktériumok által kiváltott erjedés okoz.

Az eritrit ipari gyártása cukor erjesztésével történik.

Az eritrit tápértéke

Egy édesítőszertől joggal várja el az ember, hogy ha már felhagyott a cukorfogyasztással, cserébe megfelelő alternatívát kapjon íz- és kalóriaügyileg is.

Nos, az eritritről elmondható, hogy majdnem teljesen kalóriamentes. Nem tartalmaz elhízást és cukorbetegséget okozó egyszerű szénhidrátokat, melyekre csak ízével emlékeztet. Ha pontosan szeretnénk vele utánozni az asztali cukor ízhatását, nem árt tudnunk, hogy édessége a répacukorénak 60-80 százalékára tehető, így ennyivel többet kell eritritből használnunk.

Az eritrit és a diéta

Diétás étrendnél alapszabály, hogy teljes mértékben ki kell iktatnunk a magas glikémiás indexű, vércukorszintet gyorsan megemelő szénhidrátokat.

Az eritrit tökéletesen illeszkedik bármilyen diétába, hiszen tápanyagtartalma nullának tekinthető. Nincs benne se szénhidrát, se fehérje, de még zsír sem. Mindössze az ízét adja ahhoz, hogy ételeink hasonló finomak legyenek, mint amikor még sima asztali cukorral készültek.

Az eritrit a vékonybélben szívódik fel, emésztőrendszerünkre semmiféle káros hatása nincs.

Cukorbetegeknek is bátran ajánlható

A diabéteszesek esetében nagyon fontos, hogy precíz étrendet kövessenek. Az egyszerű szénhidrátoknak semmi keresnivalója egy cukorbeteg étrendjében. No de az édes íz bűvköréből még e betegség meglétekor sem egyszerű kiszállni.

Aggodalomra semmi ok, az eritrit cukorbetegeknek is kiváló megoldást jelent, ha édes ízre vágynak, hisz 0 kalóriás, teljesen szénhidrát- és egyéb tápanyagtól is mentes.

Kutatások bebizonyították, hogy az eritrit még nagy mennyiségben sincs érzékelhető hatással a vércukorszintre. Mielőtt elkezdenénk használni, a biztonság kedvéért kérjük ki háziorvosunk véleményét.

Antioxidáns

Az eritrit képes úgy viselkedni, mint egy intenzív antioxidáns. Képes megkötni az igen káros, daganatos betegségeket okozó szabadgyököket, és mellette csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is.

 

Eritrit jó áron >>

 

Eritrittel az egészséges fogakért

Az asztali cukor egyik legnagyobb hátránya még, hogy drasztikus mértékben rontja fogaink állapotát. A fogszuvasodás hazánkban népbetegségnek számít, és a 30 év fölötti korosztály már abban a kétes eredetű dicsőségben fürödhet, hogy gyakorlatilag nincs közöttük olyan személy, akinek ne lenne legalább egy lyukas vagy tömött foga.

Az eritrit viszont egyáltalán nem játszik szerepet a fogszuvasodásban. Filmréteget hoz létre a fogak felületén, és gátolja azt, hogy a cukor vagy a keményítő savvá alakuljon át. Nem keletkezik sav, hiszen eritrit által a szájban lévő baktériumok képtelenek erjedni.

 

A „jó zsírok” szerepe étrendünkben

Mit ehet, és mit nem ehet egy lisztérzékeny személy?

A xilit és az egészséges életmód

 

Kapcsolódó termékek


Egészségmarket Eritrit (Eritritol) 1 kg

1 699 Ft/kg

1 649 Ft/kg – 10 kg-tól