Házhoz szállítás: 10000 Ft-ig bruttó 990 Ft, 10000 és 20000 Ft között bruttó 790 Ft !
20 000 Ft-tól ingyenes szállítás!
+3620/581-5904
Házhoz szállítás: 1-5 munkanap, Magyarország teljes területén!
Iratkozzon fel, és nem marad le az akciókról!
Legyen viszonteladónk!

5 érv a xilit mellett

A xilit (nyírfacukor) már régóta kiváló alternatívája az egészségtelen, elhízást és súlyos betegségeket okozó asztali cukornak.

 

 

 

 

 

 

Aki édesítőszert használ, máris sokat tett egészségéért, és az esztétikusabb kinézetért. Vegyük most sorra azokat az előnyöket, melyek akkor érnek bennünket, ha xilitre cseréljük a cukrot.

1.  Cukorbetegek is használhatják

A xilit 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a kristálycukor, mindössze 7-es glikémiás indexszel (a szőlőcukoré pl. 100-as). A glikémiás index leegyszerűsítve azt mutatja meg, hogy az élelmiszer mekkora inzulinreakciót okoz, vagyis milyen mértékben emeli meg a vércukrot. Nos, a xilit esetében ez közel 0, és nem véletlenül édesítenek annyi diabetikus terméket vele.

2. Diétázók, fogyni vágyók számára ideális édesítőszer

A xilit vércukorra gyakorolt csekély hatása előnyös a zsírégetés szempontjából is. Az elhízás legfőbb oka ugyanis az egyszerű, gyors felszívódású szénhidrátok túlzott bevitele, melyet a xilit segítségével könnyen töredékére csökkenthetünk. Kalóriatartalma 40%-kal alacsonyabb a cukorénál. A xilit fokozza a teltségérzetet, ami jól jöhet akkor, ha evési roham törne ránk.

3. Véd a fogszuvasodás ellen

Klinikai tesztekkel igazolták a xilit fogvédő hatását. A fogszuvasodást okozó baktériumok 6 szénatomos cukrokat használnak növekedésükhöz, az 5 szénatomos xilit viszont alkalmatlan arra, hogy a fogakra káros savak képződjenek. Ezen az elven működnek a rendkívül népszerű xilites rágógumik és cukorkák is.

4. Légúti betegségekre is jó

A xilites orr- és szájspray-k akár napi használatra is ajánlottak, mert segítségükkel drasztikusan csökkenthető a fül- és arcüreggyulladás kialakulásának veszélye. Egyéb légúti és asztmás panaszok mérséklésére is kiválóan alkalmas. A xilit hidratálja az orr- és szájüreget, és elősegíti az irritáló anyagok távozását a nyálkahártyáról – tehát csökkenti a baktériumok megtelepedésének esélyét.

5. Főzésálló, sütéshez is kiválóan használható

A xilittel isteni finom süteményeket és más édességeket készíthetünk. Ízélménye a cukoréhoz hasonló, annak kellemetlen mellékhatásai nélkül. Ha diétázó, vagy cukorbeteg vendégeket fogadunk, díjazni fogják az igyekezetet!

A rémhírekkel ellentétben a xilit csak nagyon nagy mennyiségben okoz hasmenést. Egy felnőtt szervezet testsúlykilogrammonként napi 0,5-1g xilitet jól tolerál. Napi 40-80 gramm xilit elfogyasztása viszont korántsem egyszerű, és a vizsgálatok azt mutatták, hogy a 80 grammos napi bevitel is csak 13 személyből 1-nél okozott hasmenéses tüneteket.

 

A zsírégetés alapjai

A legjobb természetes édesítőszerek

Befőzési és lekvárfőzési praktikák

Mennyi folyadékot igyunk?

 

 

Kapcsolódó termékek


Egészségmarket Eritrit (Eritritol) 1 kg

1 699 Ft/kg

1 649 Ft/kg – 10 kg-tól